Valitse uutinen painamalla ko. tekstin päältä.
Uutinen suljetaan painamalla uudestaan saman tekstin päältä tai valitsemalla vastaavalla tavalla toinen uutinen.

Tämä ohje sulkeutuu X-painikkeesta.

Charlotat myi arpoja Ahlaisten markkinoilla 5.8.

Kunnon markkinat saatiin jo 37. kerran Porin Ahlaisiin. Sateisesta kesäsäästä huolimatta markkinakansaa oli liikkeellä kiitettävästi ja kaikki arvat saatiin myytyä.

Arpajaisista saadut tulot menevät lyhentämättöminä Porin seudun lasten hyväksi.
 /20.09.2017

Rauma/Kanali Helme ja Somero/Paratiisi Mustan pitsin yössä

Rauman pitsiviikolla leijonia LC Somero / Paratiisi klubista tuli tutustumaan Mustan pitsin yöhön. Samalla he tekivät vastavierailun LC Rauman / Kanali Helmen kirpputorille. Tämä oli rakennettu lion Riitta Nummisen pihamaalle Vanhaan Raumaan. Vierailijat olivat sonnustautuneet asianmukaiseen pitsiyövaatetukseen ja meininki oli iloista.. Ostosten lomassa vaihdoimme kuulumisia, maistelimme vieraiden mukanaan tuomaa kuohujuomaa ja muistelimme iloista tapaamistamme Somerolla viime keväänä. /12.09.2017

Emmoilla kauden avaus

Meillä oli kauden aloitus tänä vuonna partiomajalla. Emmat siivosivat pihaa, tekivät kevyttä risuhommaa ja haravointia. Lopuksi paistettiin lettuja. /12.09.2017

LC Rauma/Kanali Helme lahjoitti puistonpenkin

Rauman kaupunki on saanut uuden puistonpenkin kauniin Suvitien varteen. Siinä voi istuskella ja ihailla Syväraumanlahtea, haistella merituulta ja lepuuttaa jalkoja, syödä vaikka eväitä ja kuluttaa kesäpäivää mukavasti. LC Rauma / Kanalihelme on hankkkinut penkin yhteistyössä kaupungin puisto-osaston kanssa. Klubi maksoi penkin ja hankki kilven. Kaupunki osoitti paikan ja hoiti asennuksen. Hanke aloitettiin jo viime kaudella silloisen presidentin Päivi Karlssonin aikana, mutta - kuten usein käy - hanke viivästyi ja penkki tuli paikalleen 18.06.2017. Asennusta oli seuraamassa Aarno Niemi, Mari-Anna Niemi, Irja Räikkönen, Päivi Karlsson ja Ritva Tuuna. Valitettavasti kilpi on jo töhritty, mitä vähän pelättiinkin. /11.09.2017

Ensimmäinen Ulvilan Aurora välittää ja huolehtii muista

Kaunis, aurinkoinen sää houkutteli lauantaina ihmiset Lions Club Ulvila/ Auroran järjestämälle Auroran lenkille. Lenkkitapahtuma on jo muodostunut perinteeksi Ulvilassa, mutta tänä vuonna tapahtuman yhteydessä valittiin ensimmäistä kertaa Ulvilan Aurora.

- Tänä vuonna juhlitaan 100-vuotiasta Suomea ja myös Lionit täyttävät 100 vuotta kesäkuussa. Tämän tuplasatajuhlavuoden kunniaksi päätimme valita Ulvilan Auroran, klubin presidentti Virpi Äijö kertoi.

LC Ulvila/ Aurora on saanut nimensä Aurora Karamzinin mukaan. Saaren kartanossa syntynyt Aurora Karamzin sai paljon hyvää aikaa sosiaali- ja diakoniatyön parissa. Hän oli edelläkävijä ja hyväntekijä. Näillä perustein vuoden ensimmäiseksi Auroraksi valittiin Ulla Eklund.

- Ulla on sydämeltään Aurora. Hän välittää ja huolehtii toisista pyyteettömästi. Enkä tarkoita tällä vain taloudellista tukemista, vaan itsensä peliin laittamista. Kaiken lisäksi hän innostaa toiminnallaan muutkin mukaan, perusteli Virpi Äijö valintaa.

Ulla Eklund on aktiivinen toimija kolmannella sektorilla Ulvilassa. LC Ulvila/ Auroran lisäksi hän tekee hyväntekeväisyyttä SPR:n kautta. Valinnastaan Ulvilan Auroraksi hän oli todella iloinen ja kiitollinen.

- Tämä auttamisen halu on tullut minulle verenperintönä. Äidilläni oli aina muille aikaa, vaikka hänellä itsellään oli 12 lasta. Hän oli paljon yhdistystoiminnassa mukana ja muutenkin hän oli todella seurallinen. Siitä huolimatta hänellä ei koskaan ollut kiire.

Ulla Eklundin mukaan hyväntekeväisyystyöstä saa voimaa.

- Parasta tässä on vanhusten ilo, kun heidän luokseen menee vierailulle. Se on niin palkitsevaa!

Katri Mäenpää
 /06.08.2017

LC Pori/Charlotan keväiset kuulumiset

Charlotat vierailivat 4.5. Reposaaren päiväkodissa viemässä hiekkaleluja, palloja ym. lasten leikkitarpeisiin.

Heidi Laakson ja Tuukka Vähätalon Pai, pai paitaressu-konsertti Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi helatorstaina sai runsaalta kuulijakunnalta ihailua ja kiitosta. Konsertin yleisvaikutelma oli keväisen toiveikas. Heidi oli koonnut ohjelmistoon Suomen itsenäisyyden alkuvuosilta teoksia kuten Oskar Merikannon Kesäillan valssi, Jean Sibeliuksen Illalle, ja Toivo Kuulan Suutelo. Konsertin tuotto meni Punainen Sulka keräykseen lasten ja nuorten hyväksi, johon konsertin nimikin jo viittasi.

Charlotat järjestivät 24.5. lipaskeräyksen Porin Pesäkarhut-Kajaani ottelussa, joka oli myös perhepeli-teemalla. Keräyksen tuotto meni Punainen Sulka keräykselle. Ensimmäisen juoksun lyöneet saivat palkinnoksi korulahjan.

Päivi Koivisto
LC Pori/Charlotta
 /25.07.2017

Rauman pitsiviikko ja LC Rauma/Kanali Helme

Rauman Pitsiviikkoa vietetään tänä vuonna 22.-30.7. Osa tätä monipuolista kulttuuritapahtumaa on Vanha Rauma yhdistyksen järjestämä "Avoimet pihat ja kirppikset"-kokonaisuus. Klubimme on pystyttänyt kipputorin osoitteessa Isomalminkatu 7 A. Myyntiä varten tavaraa on kerätty klubin jäseniltä ja muualta erilaisina lahjoituksina. Kirppis on auki pitsiviikon lauantaista perjantaihin klo 10-18 säävarauksella.

Ritva Tuuna, tiedotussihteeri
LC Rauma/Kanali Helme
 /23.07.2017

107-M piirin 100-vuotisjuhla 12.8.2017 Vampulassa

Lions Club Huittinen/Doriksen järjestämässä 100-vuotisjuhlassa 12.8.2017 Tuulikki Vampulan lentokentällä tanssia tahdittaa BumtsiBum- ja Tartu Mikkiin ohjelmista tuttu Jani Mäkelä. Hän on myös Tapsan tahtien voittaja ja kuplettilaulun mestari.

Tulemme näkemään yllätysohjemaa taivaalta ja arpajaiset kuuluvat myöskin ohjelmaamme.

Kokki Raymond Wesanderin kokkaamana nautimme herkkuja suoraan grillistä ja ruoka tarjoillaan ruokailjoille pöytiin.

Tilaisuus on avoin kaikille ja tuotto käytetään lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen.

Me Dorikset toivotamme lämpimästi tervetulleeksi Sinut perheesi, ystäviesi, tuttujesi ja naapureidesi kanssa nauttimaan elokuun illasta Vampulaan!

Ps. Lippuja voi varata ennakkoon tekstiviestillä numerosta 040 765 6948
 /22.06.2017

Auroran tammen istutus 7.6.2017

Lions Club Ulvila/Auroran valitsema ensimmäinen Ulvilan Aurora Ulla Eklund lahjoitti pihastaan 100-vuotistammen klubin perustajapresidentin, Sisko Pakarisen pihaan.

Tammen istutimme 7.6.2017, Lions-järjestön 100-vuotispäivän kunniaksi.

Vastaanottaja lupasi pitää hyvää huolta taimesta ja sovimme, että jos uusia taimia pihalle ilmestyy, niin niitä istutetaan klubin jäsenten pihoille. Mukana istutustalkoissa oli myös presidentti Virpi Äijö ja past presidentti Sirkka Saari.

Toivomme juhlapuulle onnea ja menestystä!

Virpi Äijö, presidentti
Lions Club Ulvila/Aurora
 /17.06.2017

100-vuotisjuhlan viettoa

2017 on merkityksellinen vuosi - Suomi täyttää 100 vuotta ja samoin Lions-järjestö. Tämä innoitti Lions Club Ulvila/Auroran lionit hankkimaan penkin Aurora Karamzinin muistokiven äärelle. Luvan tämän operaation totetuttamiseeen saimme Ulvilan seurakuntaneuvostolta.
Haasteiden jälkeen viimeinkin vastaanotimme penkin ja pystytytimme sen yhdessä, lionit ja puolisot, Aurora Karamzinin muistokiven lähelle. Puolisojen suosioisella avustuksella istuimme pian penkillä kesän tuoksuessa ja lintujen laulaessa. Kävipä tätä tilaisuusuutta seuraamassa ohikulkijatkin.
Toivomme, että tällä ensimmäisellä Lions Club Ulvila/Auroran perintöpenkillä saa moni kävijä istahtaa, samalla rauhoittua ja ihailla upeita maisemia.

Virpi Äijö, presidentti 2016-2017
Lions Club Ulvila/Aurora
 /16.05.2017

LC Ulvila/Olavin lionit linnunpönttötalkoissa

Lions Club Ulvila/Olavi myi Ulvilan yrittäjien järjestämillä Äitienpäivä-markkinoilla tekemiään linnunpönttöjä Lionsien 100-vuotisjuhlan ja #Suomi100 kunniaksi.

Teksti: Virpi Äijö, LC Ulvila/Auroran presidentti

Kuvat: Mika Kallioinen, LC Ulvila/Olavin presidentti

kuvatekstit:
LC Ulvila/Olavin lioneita linnunpönttötalkoissa. 100 yksiötä (numerot 1-100) ja 1 kerrostalo (nro 101) tehty.
Lions Club Ulvila/Auroran presidentti (2016-2017) Virpi Äijö osti lintujen kerrostalon ja ostoksen luovuttivat lohkojohtaja (2016-2017) Seppo Rantanen ja Lions Club Ulvila/Olavin presidentti (2017-2018) Jouni Roos.
 /14.05.2017

Kolmas Auroran lenkki järjestetään lauantaina 20.5.2017 klo 12-15

Lions Club Ulvila/Aurora järjestää jo perinteeksi muodostuneen kevättapahtuman, Auroran lenkin Ulvilan kirkon pihalla. Paikalle voi tulla kävellen, pyöräillen tai autolla.
Ulvilan upea keskiaikainen kirkko on avoinna tapahtuman ajan ja sisällä on mahdollisuus kuulla oppaan kertomaa kirkon historiaa. Suomen ja Lions-toiminnan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi valitsemme ensimmäistä kertaa Vuoden Auroran! Presidentti Virpi Äijö toivoo, että tästä tulee uusi perinne.

Merkityllä luontopolulla kävelijöille järjestetään pieni leikkimielinen visa, osallistujien kesken suoritetaan arvonta.
Ulkoteltassa myydään lettuja, makkaraa, mehua ja kahvia. Myös Punainen Sulka-tuotteita on myynnissä.
Tapahtumassa pidetään myös arpajaiset, joiden tuotto menee Punainen Sulka-keräykseen. Leijonien Punainen Sulka-keräyksen tuotolla tuetaan nuoria hyvään elämään.

Tapahtuman tuotto ohjataan kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen paikallisesti tai Punainen Sulka-keräyksen kautta.

Virpi Äijö, presidentti
LC Ulvila/Aurora
 /26.04.2017

Satumainen lauantai

Lions Club Ulvila/Auroran jokavuotinen Satumainen lauantai Ulvilan kirjastossa sai upeita toimintatapoja tänä keväänä. Satuilimme pöytäteatteria hyödyntämällä, ensin lionimme Arja ja Eija esittivät sadun Kolme pukkia pöytäteatterin välityksellä. Sitten puikkoihin tulivat lapset sekä pöytäteatteri ja lopuksi saman sadun esittivät lapset itse näytellen. Osallistaminen on iloinen tapa toimia, kaiken ikäisille!

teksti ja kuvat:
Virpi Äijö, presidentti
LC Ulvila/Aurora
 /26.04.2017

Pai, pai paitaressu – Suomalaisen laulumusiikin konsertti

LC Pori/Charlotta järjestää Suomalaisen laulumusiikin konsertin ”Pai, pai, paitaressu” Porin Mies-Laulun talossa helatorstaina 25.5. klo 16. Sopraano Heidi Laaksoa säestää pianolla Tuukka Vähätalo.

Konsertissa kuullaan kauneimmat laulut mm. säveltäjiltä Merikanto, Sibelius, Hannikainen. Vinkki: Konserttilippu on toivottu äitienpäivälahja. Lippuja voi ostaa ennakkoon Petras Cafesta. Tervetuloa !
 /26.04.2017

Karviassa juhlava piirikokous

Huhtikuun kahdeksantena, siis poikkeuksellisen aikaisin, vietettiin juhlavaa piirikokouspäivää. Vuosijuhlassa muistettiin perinteisin menoin vuoden aikana edesmenneitä lioneita.

Hiljaisen hetken aikana trumpettitrio soitti Axel von Kothenin Hymnin. Vuosijuhlasta lähetettiin partio laskemaan seppele sankarivainajien muistolle Karvian Sankaripatsaalle.

Jaakko Viitala
 /19.04.2017

Entisten Nuorten Iltamat

Lions Clubit Harjavalta, Harjavalta/Huovi ja Kokemäki/Jokilaakso järjestävät Entisten nuorten iltamat Harjavallassa Hotelli Hiittenharjun tiloissa lauantaina 22.4.207 klo 19 alkaen.

Illan aikana tarjolla ohjelmaa, kevyt puffetruokailu ja tietenkin tanssia Jyri Lähteenlahden orkesterin tahdissa. Iltamien tuotto menee Punainen Sulka –keräykseen.
 /29.03.2017

Ystäväillan viettoa Ulvilassa

Lions Club Ulvila/Aurora vietti jo perinteistä Ystäväiltaa tiistaina 14.2.2017 Café Hellmanissa Ulvilassa. Ideana on kutsua kerran vuodessa ystäviä ja tuttavia tutustumaan toimintaamme ja samalla innostaa heitä liittymään klubiimme. Presidenttimme Virpi Äijön tervetulotoivotuksen ja lyhyen esittelykierroksen jälkeen juotiin ystäväkahvit suolaisen piirakan ja lion Päivi Salomaan suunnitteleman ja leipoman suloisen leivoksen kera. Iloisen puheensorinan keskeytti opaslionimme Antti Raitaniemen opastus lionismiin, sen historiaan ja nykypäivään. Ilta huipentui arpajaisiin, joihin jokainen sai ilmaiseksi osallistua omalla nimilapullaan!

Ystäväillan tuotoksensa saimme jälleen kaksi uutta innokasta jäsentä.

Sirkka Saari, MEC
LC Ulvila/Aurora
 /20.03.2017


Kuva: Virpi Äijö,presidentti
LC Ulvila/Aurora

LC Rauma/Kanali Helme vierailu Somerolle

LC Rauma/Kanali Helmet saivat keväisenä helmikuun lauantaina kutsun vierailla Somerolla tapaamassa Paratiisileijonia. Yhdessäolo oli todella onnistunut ja päivän aikana tutustuttiin mm. Pellavakeskukseen ja muotiputiikki Helmeen. Cafe Rose tarjosi rentouttavan lounashetken ohjelman lomassa.

Oli hienoa, että vierailu toteutui ja kaikki olivat ehdottomasti sitä mieltä, että tämä ei saa jäädä pelkästään yhteen tapaamiseen. Vierailukutsu Raumalle onkin otettu kiitoksin vastaan.

Päivi Yli-Karro
 /20.03.2017

Poriin perustettiin uusi lionsklubi

107M-piiriin 67. klubin, Lions Club Pori/Otavan, perustamiskokous pidettiin Porissa 7th Floorin tiloissa 18.3.2017. Klubi kuuluu piirin II alueen toiseen lohkoon. Uudessa yhtenäisklubissa on 24 jäsentä. Klubi on Suomen ensimmäinen ja Euroopassakin harvinainen teemaklubi. Tämän klubin lahjoituskohde on aina sairaat lapset. Kolmen vuoden välein valitaan mihin sairauteen apu kohdistetaan.

Uuden klubin kummiklubi on LC Ulvila ja opaslionit ovat piirin jäsentoimialan puheenjohtaja PDG Jari Vuorinen ja presidentti Hannu Nurmikko, molemmat LC Ulvilasta.

Piirikuvernööri Raimo Gröhn avasi kokouksen ja myöhemmin omassa puheenvuorossaan kertoi lionstoiminnan pääpiirteitä. Hän toivoi myös, että klubista muodostuisi "jäsentensä näköinen klubi". Opaslionit luovuttivat klubin käyttöön puheenjohtajan nuijan ja sille alustan. Perustamiskokouksen puheenjohtajana toimi Jari Vuorinen ja sihteerinä Kati Kiljunen. Kokouksen aikana mm. allekirjoitettiin perustamisasiakirja, käytiin läpi säännöt ja hyväksyttiin klubin hallitus, toimintasuunnitelma ja talousarvio. Klubin ensimmäisenä presidenttinä toimii Ulla-Maija Tommila ja sihteerinä sekä 1. varapresidenttinä Kati Kiljunen. Klubin perustamisjuhla pidetään syksyllä ja sen suunnittelu on jo aloitettu.

Perustamiskokouksessa oli mukana myös Suomen Lions-liiton jäsenjohtaja Jukka Kärkkäinen. Hän toi liiton terveiset kokoukseen ja kertoi lionstoiminnasta laajemmin. Hän luovutti uudelle presidentille käädyt.

Myös M-piirin piirihallituksen jäsenet, 2. varapiirikuvernööri Vesa Kynnysmaa, lohkon puheenjohtaja Olli-Pekka Varjus ja piirin rahastonhoitaja Virpi Vuorinen olivat todistamassa, kun Porin seudulle saatiin lisää palveluvoimaa uuden klubin muodossa.

Rauni-Eliisa Wasell
 /20.03.2017

Sikiönukkelahjoitus jälleen

Uusi, koskettava ja kosketeltava opetus- ja havaintomateriaali ammattikäyttöön.

Yhdeksältä eri raskausviikolta olevat nuket vakuuttavat aitoudellaan.
Nuket ovat aidon kokoiset, painoiset ja näköiset. Ne tuntuvat pehmeiltä ja miellyttäviltä.
Samettirasiassa nuket ovat raskausviikoilta 9,10,11 ja 12. Esittelylaatikossa olevat nuket ovat raskausviikoilta 14, 17, 24 ja 28.
Isonukkesarjan nukkejen paino on autenttinen ja pikkunukkejen paino suuntaa antava.

Sikiönukkeja tullaan käyttämään:

  • Ala- ja yläkoulun terveystiedon opetuksessa terveydenhoitajan luennolla ja mahdollisesti myös opiskeluterveydenhuollon terveysaiheisissa infoissa.
  • Perhesuunnittelussa
  • Äitiysneuvolassa yksilövastaanotolla, havainnollistamaan sikiön kokoa, tavoitteena vahvistaa vanhempien ja syntymättömän lapsen kiintymyssuhdetta.
  • Tupakan ja päihteiden vastaisessa työssä sikiön vaaroina, terveellisten elämäntapojen korostaminen
  • Perhevalmennuksessa
  • Seksuaaliterveyttä tukevissa tilaisuuksissa yms.
Lions Club Kokemäki/Jokilaakso lahjoitti 27.2.2017 sikiönukkesarjan Kokemäen äitiysneuvolaan ja edellisen Harjavallan äitiysneuvolaan 8.3.2016. Nämä sikiönuket ovat olleet tärkeässä roolissa terveydenhoitajien työssä Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän neuvoloissa ja kouluissa. Nyt työ helpottuu, kun opetusvälineitä on kahdet tai oikeammin kolmet, koska Eurajoki on saanut ko. nuket toiselta lahjoittajalta jo aikaisemmin. 2.3.2017 on Kokemäen Yhteiskoulussa suurehko tapahtuma "Make K.Y.K. healthy again" 6.-9. luokkalaisille, jossa mm. nukkeja käytetään opetusvälineenä.

Kuvassa vas. osastonhoitaja, terveyden edistämisen yhdyshenkilö Minna Multisilta, terveydenhoitaja Elina Konstari, lion Maila Rakkolainen ja lion Eeva-Liisa Saarinen.

Eeva-Liisa Saarinen
Lions Club Kokemäki/Jokilaakso
 /01.03.2017

Yhteistoiminnassa on voimaa!

LC Ulvila/Olavin, LC Ulvila/Auroran ja LC Ulvilan lionit, puolisot ja ystävät juhlistivat la 14.1.2017 Nuutinpäivän jälkeisissä tunnelmissa Punainen Sulka-keräyksen hyväksi. Ilta alkoi Duo J2 mainiolla svengailulla ja sitten alkoi leikkimielinen kisailu. Nais- ja mieskuorot kisailivat keskenään tietovisailuilla ja laulu, tai oikeastaan show-esityksillään toisilleen. Ja hauskaa oli!

Kemupaikka ja varsinkin LC Ulvila/Auroran pitämä kahvio, Aikakone, oli nostalgisesti koristeltu eri vuosikymmenien innoittamana. Ja myyntiartikkeleihin tietenkin kuuluivat mm.höyrymakkara, kahvi, pulla, pizza sekä LC Ulvila/Olavin baarissa tarjottiin virvokkeita.

Tanssi, kunnon bilettäminen, seurustelu ja aito nauru lämmittivät mieltä. Ja kun tämä kaikki tuotto jaettiin Punainen Sulka-keräyksen hyväksi.

Yhteistyötä teimme myös koristeiden suhteen - LC Nakkila/Emma lainasi tekemiään isoja punaisia sulkia. Suurkiitokset kaikille.

Virpi Äijö, presidentti
LC Ulvila/Aurora
 /07.02.2017Piirihallitus kokoontui Karviassa

M-piirin helmikuun piirihallituksen kokous pidettiin Karviassa Karviatalolla 4.2.2017.

Kokouksen puheenjohtajana toimi DG Raimo Gröhn ja sihteerinä lion Jaakko Viitala. Puheenjohtajistossa oli myös 1. VDG Veli-Matti Andersson.

Kokouksen aikana puolisot kävivät tutustumassa Karvian päiväkerho- ja esikoulutoimintaan. LC Karvian ladyt luovuttivat lahjoituksen päiväkerholle, esikoululle ja seurakunnan päiväkerholle. Kuvassa esikoulu Krapulaukussa on sekä lahjoittajia että lahjoituksen vastaanottajia.
 /07.02.2017

LC Pori/Charlotta kuulumisia

LC Pori/Charlotan aktiviteetit vuodenvaihteessa

Rauhanjulistekilpailuun innostimme Steiner koulun 6. luokan. Klubimme valitsi parhaaksi Linnea Juuson julisteen. Presidentti Pia Hirvikoski onnitteli ja ojensi stipendin voittajalle.
Klubimme osallistuiPuSu-keräykseen joulukuussa myymällä havuja mm.kävelykadulla sekä arpoja Reposaaren markkinoilla. Klubimme presidentin ideoima hopeinen Sulka-korusarja saatiin myyntiin ja myynti jatkuu vielä koko kevään. Korusarja on esillä nettisivullamme.
Kalevanpuiston vastaanottokotiin veimme lapsille pelejä. Kummilastamme tuimmehänen harrastuksissaan.
Lions Quest- koulutuksen mahdollistimme Marjo Lehdelle. Hän kertoi koulutuksesta tammikuun kokouksessamme. Klubimme on kouluttanut jo 17 kasvattajaa.

 

LC Pori/Charlotta sai uuden jäsenen

Marika Paunu-Laakso antoi leijonalupauksensa ja kummi Sirpa Vierinen kummin lupauksen.

Lohkon pj Olli-Pekka Varjus otti vastaan lupaukset.

 

Charlotat joulutunnelmissa Piparitalossa

Hilve ja Matti Reijonen piipahtivat Charlottien jo perinteeksi muodostuneessaPiparitalon pikkujoulussa.
PDG Matti Reijonen luovutti edellisen kauden presidentille Tarja Klemetille 100-vuotiskaulakorun ansiokkaasta toiminnasta.
PDG Matti Reijonen luovutti edellisen kauden ansioista 100-vuotislippumerkin neljällä timantilla. Klubimme on osallistunut kaikkiin osioihin: Nuorison mukaan ottaminen, Näkökyvyn jakaminen, Nälän helpottaminen ja Ympäristön suojeleminen.
Hilve Reijonen kertoi vierailun olevan jo kolmas kerta klubiimme.
Hän kehui toimintaamme jainnostuneisuuttamme.
 /30.01.2017

PuSu-lipaskeräys 28.1.2017 Ässät-Sport –jääkiekkopelissä

Punainen Sulka –keräys jalkautui jokaisen SM-liigajoukkueen kotiotteluun tammikuun aikana, niin myös Porin Ässien kotipeliin Vaasan Sportia vastaan 28.1. LC Pori/Juhanan, LC Pori/Karhun ja LC Pori/Katariinan leijonat olivat lauantai-illan menossa mukana keräyslippaineen Porin jäähallin käytävillä. Keräysjärjestelyistä olivat huolehtineet LC Pori/Juhanan Simo Koskinen ja LC Pori/Karhun Olli-Pekka Varjus. Ottelun aikana mainostaululla näkyi Pusu-kampanjan mainos ja kampanjaa mainostettiin samalla kehottamalla katsojia osallistumaan tähän keräykseen. Keräyksen tulos oli ilahduttavan positiivinen, toisin kuin Ässillä.

ZC Olli-Pekka Varjus
LC Pori/Karhu
 /29.01.2017


Valokuvat: lionit Pirjo Ahokas ja Sirkka-Liisa Varjus LC Pori/Katariina

LC Kankaanpää/Helmi kuulumisia

LC Kankaanpää/Helmen 10-vuotisjuhlaa vietettiin jouluisissa merkeissä. Konsertti "Joulu saapuu portin luo" järjestettiin 19.12.2016 Kankaanpääsalissa.
Esiintyjinä olivat sopraano, Lion Maria Pirttikangas säestäjänään Anna-Mari Yrjänä. Vierailevana tähtenä lavalla nähtiin myös valloittava 9-vuotias viulisti Aliina Pirttikangas.

10-vuotisjuhlan kunniaksi klubimme sai myös ensimmäisen Melvin Jones –jäsen. Hän on Lion Sirpa Saunajoki. Kummiklubimme LC Kankaanpää/ Kuninkaanlähteen Lionit Jukka Tutti sekä Markku Rajala luovuttivat Lion Sirpalle arvostetun plakaatin joulukuun klubikokouksessamme. LC Helmi onnittelee ansioitunutta perustajajäsentään ja kiittää paikkakunnan lasten, nuorten ja vanhusten hyväksi tehdystä pyyteettömästä palvelutyöstä.
 /19.01.2017

Lions–viikon avaus 08.01.2017 Keski-Porin kirkossa

LC Pori/Katariinan vuoro oli järjestää tänä vuonna Lions-viikon avaus Keski-Porin kirkossa. Porin Lions-klubien liput saapuivat lion Pirjo Ahokkaan johdolla kirkkoon. Messussa saarnasi pastori Sofia Flinck hän sanoi mm. kuinka arvokasta työtä lionsklubit tekevät, ja toivotti onnea tuleville vuosille, sekä kappalainen Tuija Kruus avusti ehtoollisessa. Kanttorina toimi Guido Kriik.

Lukukappaleet lukivat Raija Diomin ja Ulla Kudjoi LC Pori/Katariina.

Jumalanpalveluksen jälkeen Porin Lions-klubien lippukulkue poistui Sankarihaudalle. Sankarivainajien muistolle laskettiin seppele, Silja Iltanen ja Päivi Nygren LC Pori/Katariina. Kunniavartiossa olivat Jari ja Joonas Multisilta. Lions-viikon avaus puheen piti PDG Pertti Harju. Lopuksi laulettiin Maamme - laulu, jonka jälkeen liput poistuivat sankarihaudalta.

LC Pori/Katariina
Pirjo Ahokas
 /18.01.2017

Lohkon yhteiskokous Huittisissa

Lohkon yhteiskokouksessa Huittisissa lisäksi LC Köyliön Veli-Pekka Suni palkittiin erinomaisen klubin palkinnolla.

LC Huittinen/Gerdan Merja Evala sai presidentin palkinnon opaslionille (LC Punkalaiddun/Fiina) 2 v kuluttua klubin perustamisesta.

Kuva myös sankarihaudalta, jossa LC Huittinen/Doriksen presidentti Hilve Reijonen piti muistopuheen.
 /17.01.2017

Piirin Melvin Jones – juhlaa vietettiin Raumalla

Melvin Jones –juhlaa vietettiin Raumalla Ravintola Villa Tallbon juhlatalossa 14.1.2017. Juhlan järjestäjäklubi oli LC Rauma/Reimari.

Ohjelmana oli mm. ruokailua, raumalaisia tarinoita ja tietokilpailu. Juhlapuheen piti piirikuvernööri Raimo Gröhn. Juhlassa oli myös palkitsemisia. Melvin Jones-palkinnon saivat Kirsti Elo, LC Rauma/Kanali helme ja Hemmo Lehtilä, LC Laitila/Untamoinen. Viime kauden piirikuvernööri palkitsi myös Aarno Niemen, Raimo Gröhnin ja Veli-Matti Anderssonin kansainvälisen erinomaisen piirikuvernööritiimin ansiomerkillä.

LC Rauma Kanali/Helmen presidentti palkittiin, kun hänen klubistaan oli saapunut eniten jäseniä tilaisuuteen.
 /16.01.2017

Tapahtuma Huittisissa keskiviikkona 11.1.2017

107-M –piirin III alueen 1. lohkon kahdeksan klubin lionit puolisoineen kokoontuivat perinteisesti (7. kerta) leijonaviikolla suorittamaan kunniakäynnin Huittisten sankarihaudalle. Seppeleen laskuvuoro oli tänä vuonna LC Lauttakylällä ja puheenpitovuoro LC Huittinen/ Doriksella. Ruokailu, yhteinen tilaisuus, klubien omat kokoukset ja puolisotapahtuma pidettiin Huittisten kaupungintalolla.

Tilaisuudessa palkittiin Melvin Jones -jäsenyydellä Maija Marttila, LC Huittinen/Gerda. Palkitsemassa olivat DC Veli-Matti Wasell, DG Raimo Gröhn ja lion Merja Evala. Kuva: Juha Majala
 /14.01.2017

Friitalan koulussa taiteiltiin maailmanrauhan puolesta

Ulvilassa Friitalan koulun viides- ja kuudesluokkalaiset pääsivät tänä syksynä mukaan Lions Club Ulvila/ Auroran järjestämään rauhanjulistekilpailuun, jonka aiheena oli Juhlimme rauhaa.

Marraskuun kuukausikokouksessa voittajaksi valittiin Emma Leppäsen värikäs ja taitavasti tehty piirustus. Lions 107M-piirin kilpailussa Emma sijoittui hienosti kolmannelle sijalle. Kaikkiaan paikallistasolla mukana oli 40 piirustusta.

Lions Club Ulvila/Aurora palkitsi voittajan stipendillä ja voittajatyön luokan retkikassaan luovutettiin rahapalkinto, josta koko luokka pääsee nauttimaan.

Suvi Mykrä
Lions Club Ulvila/Aurora
 /06.12.2016

LC Ulvila/Aurora osallistuu "Joulupuu Porissa"-keräykseen

Joulu on myös hyvän tekemisen aikaa. Joulupuukeräys tuo joulun vähäosaisille lapsille jo 13. kerran. Keräyksen järjestää Porin Nuorkauppakamari ja tänä vuonna LC Ulvila/Aurora osallistuu siihen ostamalla lapsille lahjoja sekä keräämällä Ulvilassa keräykseen tuodut lahjat. Nämä viedään toimijoille, jotka antavat lahjat vähäosaisille perheille.

Satakunnassa keräys järjestetään Porin, Ulvilan, Nakkilan, Luvian ja Merikarvian alueilla 19.11.-18.12.2016.

Osallistumalla tuot hyvän joulumielen lapsille.

LC Ulvila/Aurora
Virpi Äijö, presidentti
 /04.12.2016

Rauhanjulistekilpailu 2016-2017

M-piirin piirihallituksen kokouksessa Porissa 12.11.2016 äänestettiin Rauhanjulistekilpailun voittajatyö. Piirustuksia oli tullut yhteensä 10 kpl ja aiheena oli Rauhan Juhla.

Voittajatyön on tehnyt Länsi-Porin 7 A -luokan oppilas Olivia Vaula Länsi-Porin koulusta. Sponsori on Lions Club Pori/Karhu. Olivian työ lähtee kilpailemaan jatkopaikasta kuvernöörineuvostoon ja siellä voittajaksi valittu työ lähetetään kansainväliseen kilpailuun päämajaan.

Rauni-Eliisa Wasell
 /14.11.2016

LC Ulvila/Aurora tempaisi Hyvän Päivänä PuSun hyväksi

Lioneiden Hyvän Päivänä LC Ulvila/Auroralaiset tempaisivat Punainen Sulka-keräyksen hyväksi. Raikkaassa ulkoilmassa toivotimme HyvänPäivän-toivotuksia hymyn kera, autoimme ostoksien viennissä autoille (tästä tuli erityisiä kiitoksia) ja kerroimme Punainen Sulka-keräyksestä nuorten hyväksi. PuSu-lippaat täyttyivät mukavasti, paikan päällä grillatut makkarat ja paistetut muurikkaletut maistuivat teltan suojissa.

Edellisiltana lion Leena oli käynyt käsin nostamassa porkkanoita pellosta ja nämä herkulliset porkkanat pussitettuina olivat suosittu ostos. Kaupan päälliseksi sai testaamamme porkkanakakun reseptin. Olihan tuleva viikko (vk 41) Maailmanlaajuinen palveluviikko näkökyvyn hyväksi. Porkkanoissa on paljon näolle hyväksi olevia mm. A-vitamiineja. Porkkanoiden betakaroteeni, luteiini ja zeaxanthiini-karotenoidi suojaavat silmää ja pimeänäkökykyä. Lisäksi ne ehkäisevät hajataittoa, korkeaa silmänpainetta, ja kaihin muodostumista.

2017 tekoa nuorten hyväksi

LC Ulvila/Aurora, Virpi Äijö, Presidentti
 /10.10.2016

Maailmanlaajuisen palveluviikon näkökyvyn hyväksi

"Maailmanlaajuisen palveluviikon näkökyvyn hyväksi" alussa LC Ulvila/Auroran lionit testasivat porkkanoista tehtyjä herkkuja kokouksessaan. Juuri puristettu porkkanamehu, porkkanaleivokset ja porkkanapalaset maistuivat kaikille. Kiitos upeasta ideoinnista ja toteutuksesta lion Leena!

Kuva ja teksti: Virpi Äijö, presidentti LC Ulvila/Aurora
 /10.10.2016

Auroran Bingo

Lions Club Ulvila/Auroran bingo elävöittämään kokouksia

Oi sitä naurun määrää, joka oli LC Ulvila/Auroran kuukausikokouksessa läsnä, kun idearikas sihteeerimme kertoi: "Tänään pelaamme bingoa kokouksen yhteydessä."

Ehkäpä kaikkia puheenvuoroja ja tekemisiäkin seurattiin tarkemmin, kun jokainen halusi bingorivin täytyttyä huutaa: "Bingo!" Kokouksen jälkeen totesimme yhdessä, että tämä hyvä laitetaan kiertämään ja kerromme tästä muillekin. Tästä testatusta ideasta voi jokainen Lions-klubi ottaa kopin!

Tarkempi kuva tästä

 /9.10.2016

Oktoberfest Nakkilassa

Lions Club Nakkila Emma ja Lions Club Pori Sofia järjestävät Oktoberfest-juhlan

Tervetuloa Oktoberfest-juhlaamme, jota vietetään lauantaina 15.10.2016 Nakkilan Karhulassa! Luvassa hyvää musiikkia, laulua, maistuvaa teeman mukaista ruokaa - ja hyvää seuraa!

Liput 30 €, lippuja klubien jäseniltä sekä Nakkilan R-kioskilta

 /4.10.2016