Valitse uutinen painamalla ko. tekstin päältä.
Uutinen suljetaan painamalla uudestaan saman tekstin päältä tai valitsemalla vastaavalla tavalla toinen uutinen.

Tämä ohje sulkeutuu X-painikkeesta.

Kauden 2019-2020 DG-tiimi

Kokouksessa valittiin kauden 2019-2010 piirikuvernöörielektiksi Aarno Niemi, 1. varapiirikuvernööriksi Veli-Matti Wasell ja 2. varapiirikuvernööriksi Juha Suonpää. Kuvassa DG-tiimi puolisoineen. /14.04.2019


Emmojen tammikuu

Nakkilassa on avattu uusi upea Liikuntakeskus.

Liikuntakeskuksen avajaisia vietettiin koko viikko tammikuussa aamusta iltaan. Ohjelma oli monipuolista ja toi hyvin esille Liikuntakeskuksen muunneltavuuden erilaisiin tilaisuuksiin. Myös LC Nakkila/Emma oli menossa mukana viikon aikana. Yksi avajaisviikon päivistä oli messupäivä. Hyvinvointimessuilla esittäytyivät monet lähialueen yritykset, yhdistykset ja seurat. Emmojen pöytä oli paikalla koko päivän teemalla "Haku päällä". Moni oli kiinnostunut kuulemaan toiminnasta. Toivottavasti saamme heistä uusia jäseniä.

Samana iltana Emmat järjestivät ohjelmaa myös lapsille. Emmoille järjestetyssä tilassa oli pitkä jono lapsia koko illan, sillä ohjelmassa oli aina yhtä suosittu onginta. Tällä kertaa saalis oli taattu. Emmat järjestivät viikon aikana myös lapsiparkin, jotta perheiden vanhemmat pääsivät rauhassa kuuntelemaan illan luennoitsijaa Maaret Kalliota.

Viikonloppuna Liikuntakeskuksella järjestettiin Sporttifestarit. Illan pääesiintyjiä olivat Saimaa ja Kasmir. Emmojen tehtävänä oli pitää kahviota aamusta iltaan. Aamupäivällä myimme ruisleipää ja hedelmiä innokkaille liikkujille ja illalla nakkimukeja ahkerille tanssijoille. Kioskinpito jatkui vielä sunnuntainakin Lasten liikuntamaan tuodessa nuorimmat asiakkaat Liikuntakeskukselle.

Viikko oli antoisa ja ikimuistoinen. Toiminta viikon aikana oli monipuolista ja jokaiselle Emmalle löytyi paikka oman mielenkiinnon mukaan. Monella Emmalla oli mukana koko perhe eri tapahtumissa. Emmat myös jakoivat 350 avajaisviikon passia nakkilalaisille lapsille, jotta mahdollisimman monella oli mahdollisuus osallistua viikon ohjelmaan. Jatkossa Emmat ovat mukana tukemassa peliseinää Liikuntakeskuksen aulassa.

Avajaisviikon jälkeen oli vuorossa perinteinen lastentapahtuma, jossa Emmat halusivat olla mukana kiireisestä tammikuusta huolimatta.

LC Nakkila/Emma jännityttää lapsia

LC Nakkila/Emma oli jälleen tänäkin vuonna mukana rakentamassa huisin hauskaa Kids Action Nightia. Tapahtuma on tarkoitettu 1-5 – luokkalaisille lapsille. Tästä on tullut "Emmoille" vuosittainen tapa tuottaa iloa lapsille, ja myös itselle, mikäs sen upeampaa kuin nauttia lasten riemusta. Kids Action Nightissa ohjelma alkaa aina musiikkiosuudella. Lapsille jaetaan kaulaan passit ja he kiertävät erilaisilla toimipisteillä. Meidän toimipisteessä ryömitään Leijonan luolassa.

Leijonan luolaan päästäkseen on kumarruttava alas ja kontattava läpi luolan suulla roikkuvien leijonan häntien kohti jännitystä. Luolassa on pimeää. Pieni kynttilänvalon kajastus näyttää suuntaa. Kontatessa aistit saa kokea monenlaisia erilaisia pintoja. Ne voivat olla sisällytettynä vielä toisenlaisiin materiaaleihin, jolloin tuntee samanaikaisesti jännitystä. Mitä ihmettä täällä on! Leijonan luolassa rämpiessä ja kohdatessa monenlaisia tuntemuksia alkaa vihdoin pieni valo vilkahtaa. Itse leijonahan se siellä on ottamassa tutkimusmatkailijan vastaan. Luola on selvitetty!

Heli Mäenpää ja Katariina Kivioja, LC Nakkila/Emma
 /06.02.2019

Melvin Jones & Arne Ritari -juhla Pomarkussa

Kuluvan kauden Melvin Jones & Arne Ritari -juhla vietettiin tammikuun toisena viikonloppuna. Järjestäjänä toimi LC Pomarkku, jo toisen kerran, edellisen kerran juhla pidettiin Hakalinnassa vuonna 2013.

Pomarkun klubin Charter Night osuu myös tammikuulle. Aloitimme siis oman väen voimin illan seppeleenlaskulla sankarihaudalle. Tämän jälkeen ehdittiin palkita 100% leijonat ja ottaa klubin jäseneksi autoilija Ilari Isoviita, jo toinen uusi jäsenemme tällä kaudella.

Varsinainen illan pääjuhla käynnistettiin klubipresidentti Raimo Lehtomäen ja kunnanjohtaja Eero Mattssonin tervehdyksin. Ohjelmaa tarjoili pomarkkulaisduo Emilia Lahti & Jaakko Aromaa, sekä Kuokkavieras Olli Mustaniemi – leijonia hänkin, Kankaanpään puolesta. Perinteiseen tapaan ladyt möivät arpoja oman toimintansa tueksi, ja leijonakansan käsi olikin karttuisa lähes 800 euron edestä.

Päivällisen jälkeen oli vuorossa illan pääohjelma, eli tunnustusten jako. Aluksi PDG Veli-matti Andersson ja PDG Antti Raitaniemi kertoivat, mitä tunnustuksien takaa löytyy. Melvin Jones Fellowship -jäsenyyksiä jaettiin neljä: Ville Hietanen, LC Pomarkku; Jarmo Koski, LC Pori/Ulvila; Sauli Nummijärvi, LC Karvia; Kaija Valtonen LC Kokemäki/Jokilaakso. Arne Ritareiksi lyötiin LC Pomarkusta Hannu Pärkö ja Raimo Santi.

Kahvin jälkeen loppuilta kuluikin sitten Tanssiyhtye Saharan tahdissa ja mukavan yhdessäolon merkeissä. Pomarkun klubin puolesta haluan vielä kiittää kaikkia osallistuneita. Seuraava juhla pidetään Porissa - näin olen kuullut…

Jussi Heervä / LC Pomarkku
 /18.01.2019
LC Pori/Charlottan kuulumisia vuoden vaihteessa

Päätimme jakaa aktiviteeteista kertyneitä tuloja ennen joulua. Raakel Hämäläinen Charlotta klubilta luovutti lahjakortteja Halpa-HalliinSatasairaalan psyk.pkl:navohoidon ylilääkäri Arto Rainermalle. Hän yhteistyössä henkilöstön kanssa jakaa lahjakortitniitä eniten tarvitseville perheille.

Charlotat Maaret ja Raakelmyivät Reposaaren joulutorilla 15.12.arpoja. Arvat oli myyty hetkessä ja jokainen arvan ostanut sai palkinnon. Arpajaisten tuotolla ilahdutamme paikallisia vähävaraisia lapsia ja nuoria eri tavoin.

Loppiaistanssit järjestimme Porin Mies-Laulun talolla sunnuntaina 6.1.2019 iltapäivällä. Joulun vieton päätteeksi oli parketille pyörähtelemään lähtenyt ahkerimmat tanssin ystävät.Tahdit takasi toivottu Harri Lehtonen&Silver. Tanssien päätteeksi arvottiin arpajaisten päävoittona herkkukori. Tansseista saatu tuotto menee porilaisten vähävaraisten lasten ja nuorten hyväksi. Seuraavat tanssit helmikuun 10.päivänä. Tervetuloa joukolla mukaan!

Päivi Koivisto
tiedotussihteeri
LC Pori/Charlotta
 /18.01.2019


LC Huittinen/Gerda vastaanotti uuden jäsenen

Keskiviikkona 9.1.2019 pidettiin III Alueen 1. lohkon yhteiskokous Huittisten kaupungintalolla. LC Huittinen / Gerda sai uuden jäsenen, Erjan, toimintaansa mukaan. Kiitos kummi Merjalle.

Oili Mikkonen
LC Huittinen / Gerda
 /18.01.2019


III Alueen 1. lohkon yhteiskokous Huittisissa

Lohkon yhteiskokous pidettiin Huittisten kaupungintalolla keskiviikkona 9.1.2019. Paikalle oli saapunut satakunta lionia ja ladyä. Yhteiskokouksella on jo pitkä perinne ja se on mitä mainioin yhteistyömuoto klubien välillä. Tällä kertaa säiden haltija oli suosiollinen ja tuuli heilutti Suomen lippua seuranneita klubilippuja maltillisesti reippaan lumisateen koristamassa maisemassa.

Ennen kokouksen alkua käytiin kunniakäynnillä Huittisten kirkon sankarihaudalla. Juhlavaa lippukulkuetta seurasi 50 lionin ja ladyn joukko. Puheen sankarihaudalla piti LC Huittinen Gerdan presidentti Oili Mikkonen. Puheessaan hän kiitteli paasien alla lepääviä sankarivainajia ja niitä sukupolven edustajia, jotka silloin maatamme puolustivat ja rakensivat sen hyväksi paikaksi elää. Kunniakäynnin päätteeksi laulettiin virsi, Maa on niin kaunis.

Tämän jälkeen siirryttiin kaupungintalolle ruokailuun. Ruokailun jälkeen aloitettiin yhteiskokous. Tervehdyssanat lausui ZC Timo Lätti ja niiden jälkeen kuultiin Huittisten kaupungin elinvoimajohtaja Riikka Peipon esitys. Esityksessään hän tarkasteli kaupungin vetovoimaa ja mahdollisuuksia yhdistysten näkökulmasta ja niiden tuomia mahdollisuuksia kaupungin vetovoimaan. Yhteiskokouksen päätteeksi piirikuvernööri DG Vesa Kynnysmaa piti oman esityksensä ajankohtaisista lionsasioista. Lopuksi hän muisti ansioituneita lioneita ja klubeja erilaisin tunnustuspalkinnoin. Yhteiskokouksen järjestelyistä vastasivat Huittisten klubit.

Simo Nummi
LC Köyliö
 /18.01.2019


Rauhanjulistekilpailu

Viimeisen 31 vuoden aikana lionsklubit eri puolilla maailmaa ovat sponsoroineet lionien kansainvälistä rauhanjulistekilpailua paikallisissa kouluissa ja nuorisoryhmissä.
Kauden 2018–2019 rauhanjulistekilpailun teema oli "Ystävälliset teot ovat tärkeitä". Kilpailuun saivat osallistua nuoret, jotka olivat 11-13 vuoden ikäisiä 15.11.2018.
107M-piiriin tuli kuusi kilpailutyötä ja piirin voittajaksi valittiin porilaisen Cygnaeuksen koulun 6 B-luokan oppilaan Nella Koskisen piirustus. Sponsoroiva klubi on Lions Club Pori ry. Nellan työ on lähetetty Suomen Lions-liittoon, jossa valitaan Suomen piirien voittajatyö lähetettäväksi kansainväliseen kilpailuun.

Rauni-Eliisa Wasell
 /07.11.2018


Diabetesdialogi

Lions Club Ulvila/Auroran marraskuun kuukausikokouksessa Porin perusturvakeskuksen terveydenhoitajat Tuula Leino ja Outi Mäkelä pitivät diabeteksestä dialogiesityksen.
Kaksi hyvää ystävää tapasivat ja keskustelivat, miten hoitavat Diabetesta. Kolme asiaa pitää muistaa: ravinto, liikunta ja kolmanneksi lääkkeet. Lisäksi vielä on hyvä pitää kirjaa sokeriarvoista. Mielenkiintoisessa esityksessä sai hyvää ja asiallista tietoa, miten hoitaa itseään, jotta sokeriarvot pysyisivät hallinnassa. Tuula ja Outi rohkaisivat dialogillaan käymään keskustelua ja kysymään asioista, jotka mietityttävät. Siksi on olemassa apuna vertaistuki.
Teksti: Eija Lamminen, 1. varapres., LC Ulvila/Aurora
 /07.11.2018


Kuva: Leena Seppänen, LC Ulvila/Aurora

Riippupihlaja ja defibrillattori

LC Eurajoki istutti riippapihlajan Vuojoen Kartanon pihamaalle 12.5.2018. Toisessa kuvassa lahjoitettiin defibrillattori 11.6.2018 Eurajoen jäähalliin luovuttaja LC Eurajoelta Matti Tamminen ja Keijo Siiskonen vastaanottaja oli Eurajoen jäähalli Oy toimitusjohtaja Mika Arponen. /26.06.2018

Doristen siivoustalkoot

Dorikset tempaisivat siivoustalkoissa kirjaston piha-alueet siisteiksi. Kolme jätesäkkiä sitä tavaraa kertyi, vaikka ei ensisilmäyksellä heti huomannut. On siinä nyt Doristen "siistii" kirjata Vampulan kesäpyöräilijöiden rasteja vihkoon joka sunnuntai-ehtoo elokuun puoleen väliin asti  Siistii

Hilve Reijonen
LC Huittinen/Doris
 /04.06.2018

Vampulan kesäpyöräily

Vampulan kesäpyöräily on käynnistynyt jo 16. kerran ja pyöräilly toteutetaan ajalla 20.5. -26.8.2018. Dorikset ovat mukana liikuttamassa ja tapaat meidät sunnuntaisin Vampulan kirjaston edessä klo 17.00-19.00. Kohdataan siellä.

Hilve Reijonen
LC Huittinen/Doris
 /04.06.2018

Doristen kokousilta

Kevät etenee vinhaa vauhtia ja kauden toiseksi viimeinen kuukausitapaamisemme pidettiin Doris Johannan luotsaamassa kahvilassa 18.4.2018.

Illan muiden käsiteltävien asioiden lisäksi varapresidenttimme Maarit S. luki saamamme kirjeen jossa viimekauden kansainvälinen presidentti onnitteli klubiamme jäsenmäärän kasvattamisesta. Ohessa oli hänen myöntämänsä huomionosoitus.

Samana iltana jäsenmäärämme kasvoi jälleen yhdellä, kun Eija L. antoi lionslupauksensa Maaritin ottaessa sen vastaan. Hilve antoi kummilupauksen, kiinnitti merkin Eijan rintaan ja sytytti hänelle kynttilän. Tervetuloa iloiseen joukkoomme Eija.

Dorikset Saija ja Eija S. palkittiin 100-vuotisjuhlan hopeisilla Lion-rintaneuloilla klubin jäsenmäärän kasvattamisesta 100-vuotisjuhlakaudella.

Iltaamme kuului myös terveydenhoitaja Minna Metsämäen pitämä tuokio, johon hän oli koonnut sokerinäyttelyn ja kertoi diabeteksesta. Kiitos Minna.

Tiedotussihteeri Saija Laurila
LC Huittinen/Doris
 /31.05.2018

LC Pori/Karhu tutustumassa Porin Asuntomessuihin

LC Pori/Karhun lionit puolisoineen pääsivät tutustumaan Porin Asuntomessujen alueeseen toukokuun puolivälissä. Isäntänä ja oppaana toimi presidentti Kari-Matti Haapala.

Lions – monta tapaa tehdä hyvää -

Vuoden 2018 Asuntomessut järjestetään Porissa 6.7.-5.8.2018.

Asuntomessujen teemana on asuminen läpi ihmiselämän.

PDG Antti Raitaniemi
 /26.05.2018

Auroran lukunurkka

Lions Club Ulvila/Auroran lionit perustivat K-Supermarket Hansan käytävälle Auroran lukunurkan, joka toimii ulvilalaisten yhteisenä kirjahyllynä. Sinne voi tuoda kirjoja ja hakea kirjoja ilmaiseksi seuraavin edellytyksin:
- tuo yhtä monta kirjaa kuin otatkin
- tuo vain siistejä kirjoja
- tuo vain kirjoja, joita uskot luettavana
- pidä kirjahylly järjestyksessä
- ei koulu- eikä tietosanakirjoja tms.
- alahyllylle voit tuoda myös uusia aikakauslehtiä, joita voi ottaa eikä tarvitse olla "vaihturia"
Kirjahylly on 3 kuukauden kokeilu. Jos se toimii, nautimme yhdessä hyvän jakamisesta. Jos ei, hylly poistuu.

Nautinnollisia lukuhetkiä kaikille toivottaen
Lions Club Ulvila/Auroranlionit

Teksti Arja Kevätsalo ja Virpi Äijö
 /18.05.2018

Kuva Virpi Äijö

Vuoden 2018 piirikokous Ulvilassa

M-piirin vuosijuhla ja vuosikokous pidettiin 21.4.2018 Ulvilan lukion juhlasalissa. Paikalla oli runsaasti klubien virkailijoita ja puolisoita.
Vuosijuhlan alussa saapuivat liput. Juhlatunnelmaa lisäsivät puheet, musiikki, kynttilöiden sytyttäminen poisnukkuneille sekä seppelpartion lähettäminen.

Kokouksessa mm. käytiin läpi edellisen kauden toimintaa sekä tulevan kauden suunnitelmia. Suoritettiin myös seuraavan kauden piirikuvernöörielektin ja 1. ja 2. varapiirikuvernöörien esittelyt ja äänestykset.

Iltajuhlassa, joka vietettiin Kokkikaksikossa, oli tarjolla maukasta ruokaa, hyvää ohjelmaa ja tanssia. Tilaisuudet olivat hyvin onnistuneita.
Lämpimät kiitokset Lions Club Ulvilalle mainioista järjestelyistä!

Terveisin Rauni
 /22.04.2018

LC Pori/Meri-Pori lahjoitti imetystuolin

Meri-Porin Lions Klubi sai olla todennäköisesti Suomen ensimmäinen LC Klubi, joka lahjoitti imetystuolin. Tuolin lahjoituspäätös eteni klubissamme tarpeen ilmaannuttua erittäin nopeasti koska koimme asian tärkeäksi. Tarpeen tuolista esitti klubillemme terveydenhoitaja Aino Jokela Pihlavan äitiysneuvolasta. Tarve edistää tulevaisuutemme vakuutemme, aarteidemme, terveellistä kasvamista, on Leijona työtä parhaimmillaan. Pihlavan äitiysneuvolan imetysnurkkauksessa ei olisi kunnollista imetystuoli ilman toimintaamme. Näin maailmanlaajuinen imetysmyönteisyys saapui myös Meri-Poriin.

Kaikki leijonamme toivottavat kaikki alueen äidit ilomielin käyttämään tuolia kaikessa rauhassa yhdessä jälkipolvien kanssa.

Kuvassa Piia Männikkö sylissään Leevi 10kk. Terveydenhoitaja Aino Jokela sekä Lions Club Pori / Meri-Porin Mauno Vuorinen.

Jukka.Kallionpaa
jukka.kallionpaa@aol.fi
 /15.04.2018

Virkistystä ja tukea nuorille

Punainen Sulka –kampanjasta omalle paikkakunnalle palautuvan osuuden kohdetta mietittiin LC Kokemäki/Jokilaakso-klubissa pitkään ja hartaasti. Klubimmehan toimii sekä Harjavallan että Kokemäen alueella, joten lahjoituskohteenkin haluttiin olevan sellainen, joka auttaisi molempien paikkakuntien nuoria. Aiemmin olemme tehneet lahjoituksia muun muassa kaupunkien nuorisotiloihin, mutta tällä hetkellä nuorisotilat ovat melko hyvin varustetut, lisäksi halusimme löytää kohteen, jossa avun tarve olisi ehkä suurempi kuin nuorisotilojen välinetoiveet.
Punainen Sulka –vastaavamme Sirpa Hahka-Reikko jutteli Kokemäen etsivän nuorisotyöntekijän Tiia Laineen kanssa, ja esitteli klubikokouksessa ajatuksen, että lahjoituskohde olisi etsivä nuorisotyö. Otimme yhteyttä myös Harjavallan etsivä nuorisotyöntekijään Kirsi Mäkiseen, ja kutsuimme sekä Tiian että Kirsin klubikokoukseemme käymään ja kertomaan klubilaisille työstään. Etsivä nuorisotyö on suunnattu 15-29 -vuotiaille nuorille ja se tarjoaa apua nuoren mieltä askarruttavissa asioissa, esimerkiksi koulutus- tai työnhaussa, viranomaisasioinnissa tai omien tavoitteiden mietinnässä ja kartoittamisessa. Esittelyn ja keskustelujen pohjalta etsivä nuorisotyö valittiin lahjoituskohteeksi, mutta vielä tuumailimme, mitä erityisesti nuorisotyön asiakkaana olevien nuorten elämässä haluaisimme tukea, ja toisaalta millaisesta tuesta olisi eniten hyötyä. Vaikka keräystuloksessa ylitimme liiton asettaman tavoitteen roimasti, lähes 150 prosentilla, ei lahjoitussumma kuitenkaan ollut euroissa kovin suuri, koska se jaettiin kahdelle paikkakunnalle. Jaettavaa oli yhteensä 1673 euroa, ja kun Kirsin ja Tiian kanssa jatkettiin keskusteluja, päätettiin lahjoitussumma jakaa sekä hupiin että hyötyyn, eli nuorille saataisiin heidän elämäänsä sopivaa virkistystä ja mahdollisuus hankkia tarvikkeita vaikkapa opintojen alkuun. Keräysvaroilla hankittiinkin sitten sekä Kokemäelle että Harjavaltaan lippuja/rannekkeita uimahalliin ja kuntosalille sekä elokuvalippuja Harjavallan Kino-Huoviin, lisäksi lahjoitukseen kuului 50 euron lahjakortteja Harjavallan Kirjakauppaan. Nämä olivat osittain myös nuorilta itseltään tulleita toiveita, joita yhdessä etsivän nuorisotyöntekijöiden kanssa hiukan jalostimme.
Toivotaan että nämä pienet virkistys- ja hyötylahjoitukset omalta osaltaan auttavat ja kannustavat paikkakuntien nuoria oman paikan ja suunnan etsimisessä. Hienoa, että pääsimme samalla tutustumaan myös etsivään nuorisotyöhön ja osaamme nyt kertoa eteenpäin työn tärkeydestä ja tarpeesta.
 /15.04.2018