Valitse uutinen painamalla ko. tekstin päältä.
Uutinen suljetaan painamalla uudestaan saman tekstin päältä tai valitsemalla vastaavalla tavalla toinen uutinen.

Tämä ohje sulkeutuu X-painikkeesta.

LC Pori/Meri-Pori järjesti laskiaisriehatapahtuman Porin Yyterissä

Meri-Porin Lionsklubi järjesti jo perinteeksi muodostuneen laskiaisriehatapahtuman Porin Yyterissä Punaisella tuvalla 09.02.2018. Tapahtumaa markkinoitiin ahkerasti sosiaalisessa mediassa perinteisten keinojen lisäksi. Se varmasti vaikutti osaltaan siihen, että tilaisuus onnistui erinomaisesti. Kaikkiaan paikalla vieraili arviolta noin 400 - 500 henkilöä kolmen tunnin aikana, joten vipinää riitti. Suurin edellytys tapahtuman onnistumiselle tietysti on tapahtumaan sopiva sää. Sanomattakin on selvää, että maitä onnisti tämänkin suuhteen.

Klubimme ansiokkaat ja ahkerat veljemme ovat olivat valmistaneet tilaisuuteen maukasta hernekeittoa, josta erityskiitos Presidentillemme Vuorinen Maunolle, kahvia ja pullaa, grilli makkaraa virvokkeineen. Tilaisuus ei olisi ollut erityisesti lapsille tehty jos meillä ei olisi ollut mukana yhteistyökumppaneitamma koiravaljakko ja poniajelua. Jonoja muodostui aika ajoin moneen eri pisteeseen ja lasten ja perheiden kasvoilta luettu innostus ja ilo motivoivat meitä jälleen uusiin ponnistuksiin yhteisen hyvän eteen.

Tulemme jatkossakin kehittämään ja parantamaan järjestämäämme tapahtumaa jotta toiminnallemme on jatkossakkin kysyntää. Seuraava tapahtumamme onkin nyt piakkoin keväällä huhtikuussa Yyterin lenkki muodossa. Paikka tulee olemaan sama, ja ajasta tullaan tiedottamaan tarkemmin erikseen lähempänä ajankohtaa.
 /16.02.2018


Kuvissa poniajelun huumaa ja makkaraa ovat paistamassa Jukka Kallionpää ja Raimo Gröhn.

Charlotat järjestävät kaivattuja päivätansseja Porin Mies-Laulun talossa

Sunnuntaina 7.1.järjestimme hyväntekeväisyystanssit päivällä Porin Mies-Laulun talossa. Mukavasti oli väkeä tanssilattialla pyörähtelemässä näin loppiaisen jälkeisenä sunnuntaina.

Tanssiyleisön onneksi tahdit takasi toivottu lauluvirtuoosi Harri Lehtonen säestäjineen.

Kahviossa oli tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa. Arpajaisten päävoittona oli Suomi 100-herkkukori, joka arvottiin tanssien viimeisellä väliajalla.

Myös viisi onnekasta sai pääsylipun seuraaviin päivätansseihin11.2. klo 15-19, sama paikka ja Harri Lehtonen.
 /09.01.2018

Leo Club Rauma perustettu

LC Rauma/Reimari päätti alkuvuodesta 2017, että klubi lähtisi tukemaan Raumalle mahdollisesti perustettavaa uutta Leoklubia. Aloite Leoklubin perustamiseen tuli nuorisolta itseltään, joten päätös oli lopulta reimarilaisille aika helppo. 10.11.2017 pidettiinkin Raumalla ravintola Savilassa kokous, jossa ryhmä Rauman seudun nuoria päätti perustaa Raumalle Leoklubin, jonka nimeksi valittiin Leo Club Rauma.
Samassa tilaisuudessa perustettavalle Leoklubille valittiin presidentiksi Aleksi Valavuo.
Esimmäisenä aktiviteettina Leot järjestivät lämpimän juotavan ja joulupiparien tarjoilutilaisuuden Rauman vanhalla hautausmaalla itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien jälkeisenä aikana 6.12.2017. Glögiä, mehua sekä piparkakkuja jaettiin noin 300 hengelle muutaman tunnin aikana. Kaikki uudet Leot olivat paikalla tuottamassa hyvää mieltä.
Klubin virallistamista varten tarvittavat paperityöt tehtiin LC Rauma/Reimarin ja Leoklubin presidentin kanssa taustalla ja saatiin toimitettua päämäjaan vielä ennen joulua. Kaikkien yllätykseksi paperit käsiteltiin vielä joulun välipäivinä ja virallisesti Leo Club Rauma on perustettu 27.12.2017.

Antti Valavuo LC Rauma Reimari Leoneuvoja, Aleksi Valavuo Leo Club Rauma Presidentti.
 /19.12.2017

Charlotta-kuulumisia syksyllä 2017

Kesäretki Kiviniittyyn
Mahdollistimme Kalevanpuiston vastaanottokotiin sijoitetuille alle kouluikäisille lapsille ja heidän ohjaajilleen kesäretken Kiviniityn kotieläinpuistoon. Kotieläinpuisto on Sastamalassa sijaitseva elämyspuisto, joka tarjoaa eläimiin tutustumisen lisäksi lapsille monenlaista tekemistä. Matkaan sisältyi myös ruokailut.

Vastuu on meidän – turvallisesti netissä-vihkoja jaettiin Steiner koululle
Marika Paunu-Laakso luovutti Steiner koululla koulutussihteeri Kaisa Kortesojalle VOM–vihot (Vastuu on meidän-turvallisesti netissä). Vihot sai kolmasluokkalaiset.

Charlotat myi arpoja Reposaaren joulumarkkinoilla Arpajaispalkintoja kokoonnuttiin yhdessä paketoimaan.Arvat menivät hyvin kaupaksi Reposaaressa joulumarkkinoilla. Runsaat arpajaispalkinnot houkuttelivat kaupoille. Tuotto arpajaisista käytetään porilaisten lasten ja nuorten hyväksi.

RauhanjulistekilpailussaFanny oli paras Lion Marika ojensi kunniakirjan ja lahjakortin Rauhanjulistekilpailussa menestyneelle Steinerkoulun 9. luokan oppilaalle Fanny Merelinille.

Uusi Charlotta liittyi joukkoomme
Marja Laakso antoi leijonalupauksen ja kummi Pirjo Merisalo kummin lupauksen. Lupaukset vastaanotti 1. VDG Aarno Niemi.
 /19.12.2017

Katariinat porin nuorten työpajalla

Katariinat ovat jo usean vuoden ajan avustaneet Nuorten työpajalaisia Porissa. Avustaminen on helppoa ja mutkatonta; kaikki askartelu- ja käsityömateriaaliksi sopiva on löytänyt työpajalta paikkansa. Jopa käytöstä poistetut tekstiilit sopivat; niistä tulee mitä parhainta matonkudetta. Helmet, glitterit ja vaikkapa vanhat nahkatakit ovat työpajalla kuuminta hottia. Kädentaitojen pajalla on kenellä tahansa mahdollisuus neuloa, kutoa, virkata, askarrella, tehdä helmitöitä, nahkatöitä, mattoja ja muitakin käsitöitä. Kädentaidoissa tehdään myös tilaustöitä ja myytäviä tuotteita.

Katariinat tutustuivat 21.11.2017 työpajan toimintaan ohjaaja Päivi Metsämaan johdolla. Tuliaisiksi veimme kankaita ja lankoja sekä erilaisia askartelumateriaaleja. Saimme tutustua toimitiloihin ja nuorten valmistamiin, toinen toistaan taidokkaampiin töihin.

Teksti & kuva: tiedotussihteeri Sirpa Lepistö-Mäkivaara
 /08.12.2017


Kuvassa vasemmalta lukien Katariinoista Ulla Jaakkola, Päivi Schönroos, Tarja Koskela, Britta Raitala ja Nuorten työpajalta ohjaaja Päivi Metsämaa.

Nenäpäivä-keräys

LC Ulvila/Auroran lionit ystävineen osallistuivat Nenäpäivä-keräyksen tekemiseen Pyhäinpäivänä Porin Prismassa ja itse Nenäpäivänä 10.11.2017 Ulvilassa kauppakeskus Hansassa.

Suomalaisten lahjoitusten tuella on vuosien saatossa autettu miljoonia lapsia!Nenäpäivässä mukana olevat järjestöt työskentelevät, jotta kaikkein heikoimmassa asemassa olevilla lapsilla olisi mahdollisuus hyvään elämään. Työllä on saatu aikaan kestäviä tuloksia, joista hyötyvät lasten perheiden lisäksi myös heitä ympäröivät yhteisöt.

Lions Club Ulvila/Aurora
Virpi Äijö, Nenäpäivä-vastaava
 /19.11.2017

LC Ulvila/Auroran lahjoitus partiolaisille

Lions Club Ulvila/Aurora lahjoitti osan Punainen Sulka –keräyksen tuotostaan Ulvilan Erätytöille. Lahjoituskäynnillä saimme katsauksen partiolaisten toiminnasta ja näimme myös Partiopirtin sisätilat. Talkootyöllä tiloja on pikkuhiljaa kunnostettu, työtä tosin riittää ja lisätuki ja –lahjoitukset olisivat kyllä tarpeen.

Piha-alue oli todella pimeä ja siellä pikkupartiolaiset pujottelivat vesilammikoiden ohi. Toivottavasti lahjoituksestamme on iloa monelle pienelle ja isommalle lippukunnan jäsenelle.

Sirkka Saari
Lions Club Ulvila/Aurora
 /19.11.2017


Lahjoituksen vastaanottajana Ulvilan Erätyttöjen Lippukunnan johtaja Katja Silvanto ja paikalla olleet nuoret sekä Lions Club Ulvila/Auroran edustajina Aila Riihiluoma, Marja Mäenpää ja Sirkka Saari (kuvaaja).

Saammeko esitellä sorminukkeleijonamme?

On aika monia paikkoja, joista olisi kiva ottaa kuvia, mutta esteeksi voi tulla ettei kuvassa olevien henkilöiden kasvot saa näkyä. LC Ulvila/Auroran lionit löysivät tähän ratkaisun: sorminukkeleijona.

Teimme nämä löydöt 16.9.2017 Kankaanpään Kuntoutuskeskuksesta 107M-piirinalueseminaarin jälkeen.

Nyt nämä kätevän kokoiset, käsilaukkuun mahtuvat maskottimme ovat vierailleet kanssamme mm. aurinkokukkapellossa, Satakunnan Museossa Sata kunta vuotta sitten-näyttelyssä (4-vuotisjuhlamme), vuosikokouksessamme Maanrakennus Mykrällä jaHyvänPäivä-tapahtumassa Pappilanlammen Palvelukeskuksessa. Kiipesihän pikku leijonamme Raatihuoneen torniin ja patsasti Reposaaren kirkon portailla vierailessamme LC Pori/Meri-Porin kokouksessa Kylpylähotelli Yyterissä.

Ja tämä on vasta alkua!

Teksti ja kuvat Virpi Äijö
past presidentti
LC Ulvila/Aurora
 /08.11.2017

Charlotat myi arpoja Ahlaisten markkinoilla 5.8.

Kunnon markkinat saatiin jo 37. kerran Porin Ahlaisiin. Sateisesta kesäsäästä huolimatta markkinakansaa oli liikkeellä kiitettävästi ja kaikki arvat saatiin myytyä.

Arpajaisista saadut tulot menevät lyhentämättöminä Porin seudun lasten hyväksi.
 /20.09.2017

Rauma/Kanali Helme ja Somero/Paratiisi Mustan pitsin yössä

Rauman pitsiviikolla leijonia LC Somero / Paratiisi klubista tuli tutustumaan Mustan pitsin yöhön. Samalla he tekivät vastavierailun LC Rauman / Kanali Helmen kirpputorille. Tämä oli rakennettu lion Riitta Nummisen pihamaalle Vanhaan Raumaan. Vierailijat olivat sonnustautuneet asianmukaiseen pitsiyövaatetukseen ja meininki oli iloista.. Ostosten lomassa vaihdoimme kuulumisia, maistelimme vieraiden mukanaan tuomaa kuohujuomaa ja muistelimme iloista tapaamistamme Somerolla viime keväänä. /12.09.2017

Emmoilla kauden avaus

Meillä oli kauden aloitus tänä vuonna partiomajalla. Emmat siivosivat pihaa, tekivät kevyttä risuhommaa ja haravointia. Lopuksi paistettiin lettuja. /12.09.2017

LC Rauma/Kanali Helme lahjoitti puistonpenkin

Rauman kaupunki on saanut uuden puistonpenkin kauniin Suvitien varteen. Siinä voi istuskella ja ihailla Syväraumanlahtea, haistella merituulta ja lepuuttaa jalkoja, syödä vaikka eväitä ja kuluttaa kesäpäivää mukavasti. LC Rauma / Kanalihelme on hankkkinut penkin yhteistyössä kaupungin puisto-osaston kanssa. Klubi maksoi penkin ja hankki kilven. Kaupunki osoitti paikan ja hoiti asennuksen. Hanke aloitettiin jo viime kaudella silloisen presidentin Päivi Karlssonin aikana, mutta - kuten usein käy - hanke viivästyi ja penkki tuli paikalleen 18.06.2017. Asennusta oli seuraamassa Aarno Niemi, Mari-Anna Niemi, Irja Räikkönen, Päivi Karlsson ja Ritva Tuuna. Valitettavasti kilpi on jo töhritty, mitä vähän pelättiinkin. /11.09.2017

Ensimmäinen Ulvilan Aurora välittää ja huolehtii muista

Kaunis, aurinkoinen sää houkutteli lauantaina ihmiset Lions Club Ulvila/ Auroran järjestämälle Auroran lenkille. Lenkkitapahtuma on jo muodostunut perinteeksi Ulvilassa, mutta tänä vuonna tapahtuman yhteydessä valittiin ensimmäistä kertaa Ulvilan Aurora.

- Tänä vuonna juhlitaan 100-vuotiasta Suomea ja myös Lionit täyttävät 100 vuotta kesäkuussa. Tämän tuplasatajuhlavuoden kunniaksi päätimme valita Ulvilan Auroran, klubin presidentti Virpi Äijö kertoi.

LC Ulvila/ Aurora on saanut nimensä Aurora Karamzinin mukaan. Saaren kartanossa syntynyt Aurora Karamzin sai paljon hyvää aikaa sosiaali- ja diakoniatyön parissa. Hän oli edelläkävijä ja hyväntekijä. Näillä perustein vuoden ensimmäiseksi Auroraksi valittiin Ulla Eklund.

- Ulla on sydämeltään Aurora. Hän välittää ja huolehtii toisista pyyteettömästi. Enkä tarkoita tällä vain taloudellista tukemista, vaan itsensä peliin laittamista. Kaiken lisäksi hän innostaa toiminnallaan muutkin mukaan, perusteli Virpi Äijö valintaa.

Ulla Eklund on aktiivinen toimija kolmannella sektorilla Ulvilassa. LC Ulvila/ Auroran lisäksi hän tekee hyväntekeväisyyttä SPR:n kautta. Valinnastaan Ulvilan Auroraksi hän oli todella iloinen ja kiitollinen.

- Tämä auttamisen halu on tullut minulle verenperintönä. Äidilläni oli aina muille aikaa, vaikka hänellä itsellään oli 12 lasta. Hän oli paljon yhdistystoiminnassa mukana ja muutenkin hän oli todella seurallinen. Siitä huolimatta hänellä ei koskaan ollut kiire.

Ulla Eklundin mukaan hyväntekeväisyystyöstä saa voimaa.

- Parasta tässä on vanhusten ilo, kun heidän luokseen menee vierailulle. Se on niin palkitsevaa!

Katri Mäenpää
 /06.08.2017

LC Pori/Charlotan keväiset kuulumiset

Charlotat vierailivat 4.5. Reposaaren päiväkodissa viemässä hiekkaleluja, palloja ym. lasten leikkitarpeisiin.

Heidi Laakson ja Tuukka Vähätalon Pai, pai paitaressu-konsertti Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi helatorstaina sai runsaalta kuulijakunnalta ihailua ja kiitosta. Konsertin yleisvaikutelma oli keväisen toiveikas. Heidi oli koonnut ohjelmistoon Suomen itsenäisyyden alkuvuosilta teoksia kuten Oskar Merikannon Kesäillan valssi, Jean Sibeliuksen Illalle, ja Toivo Kuulan Suutelo. Konsertin tuotto meni Punainen Sulka keräykseen lasten ja nuorten hyväksi, johon konsertin nimikin jo viittasi.

Charlotat järjestivät 24.5. lipaskeräyksen Porin Pesäkarhut-Kajaani ottelussa, joka oli myös perhepeli-teemalla. Keräyksen tuotto meni Punainen Sulka keräykselle. Ensimmäisen juoksun lyöneet saivat palkinnoksi korulahjan.

Päivi Koivisto
LC Pori/Charlotta
 /25.07.2017

Rauman pitsiviikko ja LC Rauma/Kanali Helme

Rauman Pitsiviikkoa vietetään tänä vuonna 22.-30.7. Osa tätä monipuolista kulttuuritapahtumaa on Vanha Rauma yhdistyksen järjestämä "Avoimet pihat ja kirppikset"-kokonaisuus. Klubimme on pystyttänyt kipputorin osoitteessa Isomalminkatu 7 A. Myyntiä varten tavaraa on kerätty klubin jäseniltä ja muualta erilaisina lahjoituksina. Kirppis on auki pitsiviikon lauantaista perjantaihin klo 10-18 säävarauksella.

Ritva Tuuna, tiedotussihteeri
LC Rauma/Kanali Helme
 /23.07.2017

107-M piirin 100-vuotisjuhla 12.8.2017 Vampulassa

Lions Club Huittinen/Doriksen järjestämässä 100-vuotisjuhlassa 12.8.2017 Tuulikki Vampulan lentokentällä tanssia tahdittaa BumtsiBum- ja Tartu Mikkiin ohjelmista tuttu Jani Mäkelä. Hän on myös Tapsan tahtien voittaja ja kuplettilaulun mestari.

Tulemme näkemään yllätysohjemaa taivaalta ja arpajaiset kuuluvat myöskin ohjelmaamme.

Kokki Raymond Wesanderin kokkaamana nautimme herkkuja suoraan grillistä ja ruoka tarjoillaan ruokailjoille pöytiin.

Tilaisuus on avoin kaikille ja tuotto käytetään lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen.

Me Dorikset toivotamme lämpimästi tervetulleeksi Sinut perheesi, ystäviesi, tuttujesi ja naapureidesi kanssa nauttimaan elokuun illasta Vampulaan!

Ps. Lippuja voi varata ennakkoon tekstiviestillä numerosta 040 765 6948
 /22.06.2017

Auroran tammen istutus 7.6.2017

Lions Club Ulvila/Auroran valitsema ensimmäinen Ulvilan Aurora Ulla Eklund lahjoitti pihastaan 100-vuotistammen klubin perustajapresidentin, Sisko Pakarisen pihaan.

Tammen istutimme 7.6.2017, Lions-järjestön 100-vuotispäivän kunniaksi.

Vastaanottaja lupasi pitää hyvää huolta taimesta ja sovimme, että jos uusia taimia pihalle ilmestyy, niin niitä istutetaan klubin jäsenten pihoille. Mukana istutustalkoissa oli myös presidentti Virpi Äijö ja past presidentti Sirkka Saari.

Toivomme juhlapuulle onnea ja menestystä!

Virpi Äijö, presidentti
Lions Club Ulvila/Aurora
 /17.06.2017

100-vuotisjuhlan viettoa

2017 on merkityksellinen vuosi - Suomi täyttää 100 vuotta ja samoin Lions-järjestö. Tämä innoitti Lions Club Ulvila/Auroran lionit hankkimaan penkin Aurora Karamzinin muistokiven äärelle. Luvan tämän operaation totetuttamiseeen saimme Ulvilan seurakuntaneuvostolta.
Haasteiden jälkeen viimeinkin vastaanotimme penkin ja pystytytimme sen yhdessä, lionit ja puolisot, Aurora Karamzinin muistokiven lähelle. Puolisojen suosioisella avustuksella istuimme pian penkillä kesän tuoksuessa ja lintujen laulaessa. Kävipä tätä tilaisuusuutta seuraamassa ohikulkijatkin.
Toivomme, että tällä ensimmäisellä Lions Club Ulvila/Auroran perintöpenkillä saa moni kävijä istahtaa, samalla rauhoittua ja ihailla upeita maisemia.

Virpi Äijö, presidentti 2016-2017
Lions Club Ulvila/Aurora
 /16.05.2017

LC Ulvila/Olavin lionit linnunpönttötalkoissa

Lions Club Ulvila/Olavi myi Ulvilan yrittäjien järjestämillä Äitienpäivä-markkinoilla tekemiään linnunpönttöjä Lionsien 100-vuotisjuhlan ja #Suomi100 kunniaksi.

Teksti: Virpi Äijö, LC Ulvila/Auroran presidentti

Kuvat: Mika Kallioinen, LC Ulvila/Olavin presidentti

kuvatekstit:
LC Ulvila/Olavin lioneita linnunpönttötalkoissa. 100 yksiötä (numerot 1-100) ja 1 kerrostalo (nro 101) tehty.
Lions Club Ulvila/Auroran presidentti (2016-2017) Virpi Äijö osti lintujen kerrostalon ja ostoksen luovuttivat lohkojohtaja (2016-2017) Seppo Rantanen ja Lions Club Ulvila/Olavin presidentti (2017-2018) Jouni Roos.
 /14.05.2017

Kolmas Auroran lenkki järjestetään lauantaina 20.5.2017 klo 12-15

Lions Club Ulvila/Aurora järjestää jo perinteeksi muodostuneen kevättapahtuman, Auroran lenkin Ulvilan kirkon pihalla. Paikalle voi tulla kävellen, pyöräillen tai autolla.
Ulvilan upea keskiaikainen kirkko on avoinna tapahtuman ajan ja sisällä on mahdollisuus kuulla oppaan kertomaa kirkon historiaa. Suomen ja Lions-toiminnan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi valitsemme ensimmäistä kertaa Vuoden Auroran! Presidentti Virpi Äijö toivoo, että tästä tulee uusi perinne.

Merkityllä luontopolulla kävelijöille järjestetään pieni leikkimielinen visa, osallistujien kesken suoritetaan arvonta.
Ulkoteltassa myydään lettuja, makkaraa, mehua ja kahvia. Myös Punainen Sulka-tuotteita on myynnissä.
Tapahtumassa pidetään myös arpajaiset, joiden tuotto menee Punainen Sulka-keräykseen. Leijonien Punainen Sulka-keräyksen tuotolla tuetaan nuoria hyvään elämään.

Tapahtuman tuotto ohjataan kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen paikallisesti tai Punainen Sulka-keräyksen kautta.

Virpi Äijö, presidentti
LC Ulvila/Aurora
 /26.04.2017

Satumainen lauantai

Lions Club Ulvila/Auroran jokavuotinen Satumainen lauantai Ulvilan kirjastossa sai upeita toimintatapoja tänä keväänä. Satuilimme pöytäteatteria hyödyntämällä, ensin lionimme Arja ja Eija esittivät sadun Kolme pukkia pöytäteatterin välityksellä. Sitten puikkoihin tulivat lapset sekä pöytäteatteri ja lopuksi saman sadun esittivät lapset itse näytellen. Osallistaminen on iloinen tapa toimia, kaiken ikäisille!

teksti ja kuvat:
Virpi Äijö, presidentti
LC Ulvila/Aurora
 /26.04.2017

Pai, pai paitaressu – Suomalaisen laulumusiikin konsertti

LC Pori/Charlotta järjestää Suomalaisen laulumusiikin konsertin ”Pai, pai, paitaressu” Porin Mies-Laulun talossa helatorstaina 25.5. klo 16. Sopraano Heidi Laaksoa säestää pianolla Tuukka Vähätalo.

Konsertissa kuullaan kauneimmat laulut mm. säveltäjiltä Merikanto, Sibelius, Hannikainen. Vinkki: Konserttilippu on toivottu äitienpäivälahja. Lippuja voi ostaa ennakkoon Petras Cafesta. Tervetuloa !
 /26.04.2017

Karviassa juhlava piirikokous

Huhtikuun kahdeksantena, siis poikkeuksellisen aikaisin, vietettiin juhlavaa piirikokouspäivää. Vuosijuhlassa muistettiin perinteisin menoin vuoden aikana edesmenneitä lioneita.

Hiljaisen hetken aikana trumpettitrio soitti Axel von Kothenin Hymnin. Vuosijuhlasta lähetettiin partio laskemaan seppele sankarivainajien muistolle Karvian Sankaripatsaalle.

Jaakko Viitala
 /19.04.2017

Entisten Nuorten Iltamat

Lions Clubit Harjavalta, Harjavalta/Huovi ja Kokemäki/Jokilaakso järjestävät Entisten nuorten iltamat Harjavallassa Hotelli Hiittenharjun tiloissa lauantaina 22.4.207 klo 19 alkaen.

Illan aikana tarjolla ohjelmaa, kevyt puffetruokailu ja tietenkin tanssia Jyri Lähteenlahden orkesterin tahdissa. Iltamien tuotto menee Punainen Sulka –keräykseen.
 /29.03.2017

Ystäväillan viettoa Ulvilassa

Lions Club Ulvila/Aurora vietti jo perinteistä Ystäväiltaa tiistaina 14.2.2017 Café Hellmanissa Ulvilassa. Ideana on kutsua kerran vuodessa ystäviä ja tuttavia tutustumaan toimintaamme ja samalla innostaa heitä liittymään klubiimme. Presidenttimme Virpi Äijön tervetulotoivotuksen ja lyhyen esittelykierroksen jälkeen juotiin ystäväkahvit suolaisen piirakan ja lion Päivi Salomaan suunnitteleman ja leipoman suloisen leivoksen kera. Iloisen puheensorinan keskeytti opaslionimme Antti Raitaniemen opastus lionismiin, sen historiaan ja nykypäivään. Ilta huipentui arpajaisiin, joihin jokainen sai ilmaiseksi osallistua omalla nimilapullaan!

Ystäväillan tuotoksensa saimme jälleen kaksi uutta innokasta jäsentä.

Sirkka Saari, MEC
LC Ulvila/Aurora
 /20.03.2017


Kuva: Virpi Äijö,presidentti
LC Ulvila/Aurora

LC Rauma/Kanali Helme vierailu Somerolle

LC Rauma/Kanali Helmet saivat keväisenä helmikuun lauantaina kutsun vierailla Somerolla tapaamassa Paratiisileijonia. Yhdessäolo oli todella onnistunut ja päivän aikana tutustuttiin mm. Pellavakeskukseen ja muotiputiikki Helmeen. Cafe Rose tarjosi rentouttavan lounashetken ohjelman lomassa.

Oli hienoa, että vierailu toteutui ja kaikki olivat ehdottomasti sitä mieltä, että tämä ei saa jäädä pelkästään yhteen tapaamiseen. Vierailukutsu Raumalle onkin otettu kiitoksin vastaan.

Päivi Yli-Karro
 /20.03.2017

Poriin perustettiin uusi lionsklubi

107M-piiriin 67. klubin, Lions Club Pori/Otavan, perustamiskokous pidettiin Porissa 7th Floorin tiloissa 18.3.2017. Klubi kuuluu piirin II alueen toiseen lohkoon. Uudessa yhtenäisklubissa on 24 jäsentä. Klubi on Suomen ensimmäinen ja Euroopassakin harvinainen teemaklubi. Tämän klubin lahjoituskohde on aina sairaat lapset. Kolmen vuoden välein valitaan mihin sairauteen apu kohdistetaan.

Uuden klubin kummiklubi on LC Ulvila ja opaslionit ovat piirin jäsentoimialan puheenjohtaja PDG Jari Vuorinen ja presidentti Hannu Nurmikko, molemmat LC Ulvilasta.

Piirikuvernööri Raimo Gröhn avasi kokouksen ja myöhemmin omassa puheenvuorossaan kertoi lionstoiminnan pääpiirteitä. Hän toivoi myös, että klubista muodostuisi "jäsentensä näköinen klubi". Opaslionit luovuttivat klubin käyttöön puheenjohtajan nuijan ja sille alustan. Perustamiskokouksen puheenjohtajana toimi Jari Vuorinen ja sihteerinä Kati Kiljunen. Kokouksen aikana mm. allekirjoitettiin perustamisasiakirja, käytiin läpi säännöt ja hyväksyttiin klubin hallitus, toimintasuunnitelma ja talousarvio. Klubin ensimmäisenä presidenttinä toimii Ulla-Maija Tommila ja sihteerinä sekä 1. varapresidenttinä Kati Kiljunen. Klubin perustamisjuhla pidetään syksyllä ja sen suunnittelu on jo aloitettu.

Perustamiskokouksessa oli mukana myös Suomen Lions-liiton jäsenjohtaja Jukka Kärkkäinen. Hän toi liiton terveiset kokoukseen ja kertoi lionstoiminnasta laajemmin. Hän luovutti uudelle presidentille käädyt.

Myös M-piirin piirihallituksen jäsenet, 2. varapiirikuvernööri Vesa Kynnysmaa, lohkon puheenjohtaja Olli-Pekka Varjus ja piirin rahastonhoitaja Virpi Vuorinen olivat todistamassa, kun Porin seudulle saatiin lisää palveluvoimaa uuden klubin muodossa.

Rauni-Eliisa Wasell
 /20.03.2017

Sikiönukkelahjoitus jälleen

Uusi, koskettava ja kosketeltava opetus- ja havaintomateriaali ammattikäyttöön.

Yhdeksältä eri raskausviikolta olevat nuket vakuuttavat aitoudellaan.
Nuket ovat aidon kokoiset, painoiset ja näköiset. Ne tuntuvat pehmeiltä ja miellyttäviltä.
Samettirasiassa nuket ovat raskausviikoilta 9,10,11 ja 12. Esittelylaatikossa olevat nuket ovat raskausviikoilta 14, 17, 24 ja 28.
Isonukkesarjan nukkejen paino on autenttinen ja pikkunukkejen paino suuntaa antava.

Sikiönukkeja tullaan käyttämään:

  • Ala- ja yläkoulun terveystiedon opetuksessa terveydenhoitajan luennolla ja mahdollisesti myös opiskeluterveydenhuollon terveysaiheisissa infoissa.
  • Perhesuunnittelussa
  • Äitiysneuvolassa yksilövastaanotolla, havainnollistamaan sikiön kokoa, tavoitteena vahvistaa vanhempien ja syntymättömän lapsen kiintymyssuhdetta.
  • Tupakan ja päihteiden vastaisessa työssä sikiön vaaroina, terveellisten elämäntapojen korostaminen
  • Perhevalmennuksessa
  • Seksuaaliterveyttä tukevissa tilaisuuksissa yms.
Lions Club Kokemäki/Jokilaakso lahjoitti 27.2.2017 sikiönukkesarjan Kokemäen äitiysneuvolaan ja edellisen Harjavallan äitiysneuvolaan 8.3.2016. Nämä sikiönuket ovat olleet tärkeässä roolissa terveydenhoitajien työssä Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän neuvoloissa ja kouluissa. Nyt työ helpottuu, kun opetusvälineitä on kahdet tai oikeammin kolmet, koska Eurajoki on saanut ko. nuket toiselta lahjoittajalta jo aikaisemmin. 2.3.2017 on Kokemäen Yhteiskoulussa suurehko tapahtuma "Make K.Y.K. healthy again" 6.-9. luokkalaisille, jossa mm. nukkeja käytetään opetusvälineenä.

Kuvassa vas. osastonhoitaja, terveyden edistämisen yhdyshenkilö Minna Multisilta, terveydenhoitaja Elina Konstari, lion Maila Rakkolainen ja lion Eeva-Liisa Saarinen.

Eeva-Liisa Saarinen
Lions Club Kokemäki/Jokilaakso
 /01.03.2017